Дете пропадна в асансьорна шахта в Пловдив

Дете пропадна в асансьорна шахта в Пловдив

Повреден асансьор с малко дете в него пропадна в шахтата в блок в центъра на Пловдив. В ранния следобед в понеделник 7-­годишното момиче е заседнало в асансьора, след като той внезапно е рухнал под нивото на първия етаж, съобщи БНР.

Пловдивският отдел на Агенцията за метрологичен и технически надзор прекрати договора между кооперацията на ул. „Тодор Влайков“ ­ 2 и фирмата „Пролифт Сервиз“, осигуряваща поддръжка на съоръжението.

Детето не е пострадало, но е в тежко психическо състояние, тъй като е престояло над половин час блокирано в затвореното пространство.

Родители и съседи са чули виковете му и докато чакат помощ, са го упътвали да натиска аварийното джиесем-устройство, което обаче не е работело.

По-късно техниците от фирмата обяснили, че при пропадането е прекъснато електрическото захранване, а сигнализаторът се е оказал и без акумулаторна батерия.

Освен това то няма обхват в бетонната асансьорна шахта, признават от фирмата.

От регионалния отдел на контролната агенция съобщиха, че след като приключи пълната проверка в компанията, тя ще бъде глобена с не по-малко от 2 000 лева.

Споделяне

Още от България