Дете с пистолет бе задържано в американско училище

Дете с пистолет бе задържано в американско училище

В САЩ беше задържано 11-годишно момче, защото дошло на училище с пистолет, съобщи АП.

Детето обяснило на ръководството на училището си в Солт Лейк Сити, че носело оръжието, за да се защити от евентуално нападение като това от миналата седмица в Кънектикът, където младеж уби 26 души, откривайки стрелба в училище.

Момчето е в център за задържане на малолетни. То било арестувано, след като негови съученици казали на полицията, че ги заплашило с пистолет.

В раницата му бил намерен незареден пистолет 22-ри калибър и отделно патрони. Оръжието било оставено в дома на момчето от негов роднина.

Адам Ланза - младежът, който миналата седмица уби майка си и 26 души в училище в американския щат Кънектикът, може би е извършил касапницата, подтикнат от намерението на майка му да го прати в психиатрична клиника, съобщават американски медии.

Нанси Ланза стана първата жертва на сина си, който я уби в дома им, а след това, въоръжен с два пистолета и пушка, нахлу в началното училище на Нютаун и уби 20 деца и шестима възрастни, включително директора.

Според син на пастора на една от местните църкви, Адам може би е научил, че майка му е започнала да попълва документи, необхдими за изпращането му на принудително лечение. Това вероятно го е разстроило и ядосало, предизвикало е нервната криза, в която е изпаднал, каза Джошуа Флашман за телевизия "Фокс нюз".

Разследващи са потвърдили, че намерението на майката да изпрати сина си на лечение, е един от възможните мотиви за престъплението.

Адам Ланза е имал синдром на Аспергер, една от формите на аутизма. Описват го като много умен, но срамежлив и затворен юноша, който прекарвал много време в мазето на дома си, играейки видеоигри със стрелба.

Майката също е била любителка на оръжията и често водела сина си на стрелбище, а вкъщи имала цял арсенал, казват нейни познати. Тя е работила като доброволец в училището, където е учел и синът ѝ. Възможно е той да се е смятал за пренебрегнат заради вниманието, което майката отделяла на децата.

Споделяне

Още от Свят