Дете си глътна езика по време на полицейска демонстрация

Дете си глътна езика по време на полицейска демонстрация

Четиригодишно момченце си е глътнало езика и е колабирало по време на демонстрациите на "Специализираните порлицейски сили" край зала "Чайка" в Пловдив, съобщи МВР.

Малкият Павел наблюдавал заедно с родителите си действията на командосите, когато си глътнал езика и припаднал.

Суматохата и виковете на майката за помощ прекъснаха словото на директора на полицията в Пловдив - старши комисар Атанас Илков, който заедно с гостуващия под тепетата зам.-министър на вътрешните работи Стефан Балабанов и други полицаи веднага се затичаха към момченцето.

Полицаят Стойчо Яковски от сектор "Пътна полиция" оказва първа помощ на детето, а говорителят на пловдивския КАТ Ботьо Гиргинов е успокоил родителите с думите: "Спокойно, обучени сме, не се притеснявайте".

След това детето е прегледано от пристигналия екип на Спешна помощ. В момента то е в болница под наблюдение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

"Стойчо Яковски, човекът, който днес спаси живота на 4-годишния Павел. Човек с голямо Ч, за когото полицейската работа не е просто служба, а призвание. Човекът, който с помощта на колегата си Ботьо Гиргинов обикаля детски градини и училища в извън работното си време и превантивно запознават подрастващите с проблемите на движението", написа във Фейсбук пловдивчанинът Красимир Ацалов.

Споделяне

Още от България