Дете заплаши с бомба жп гара Петрич

Анонимен детски глас е подал сигнал за бомба на жп гара Петрич тази сутрин. След проверка полицията не е открила съмнителни вещи и пакети, предаде БТА. Пресцентърът на Министерството на транспорта и съобщенията съобщи по-рано днес, че сградата и три коловоза на жп гара Петрич са отцепени. Движението на влаковете бе пренасочено по четвърти, пети и шести коловози. На пътниците се издаваха билети във влаковете.

В РПУ - Петрич, са успели да установят телефона, от който анонимният гражданин е съобщил в полицейското управление, че е поставена бомба на петричката жп гара. Това е уличен апарат на "Мобика" на ул. "Рокфелер" в Петрич.

Това е вторият анонимен сигнал за бомба, който са проверявали служителите на РПУ в Петрич днес, казаха от РДВР - Благоевград. Сутринта в 8.53 часа анонимен детски глас е съобщил, че е поставено взривно устройство в СОУ "Асен Златаров". Извършена е незабавна проверка в училището, но взривно устройство там не е открито. Директорът на учебното заведение е подписал декларация и учебните занятия са продължили.

Споделяне

Още от България