Детелин Далаклиев е спортист номер 1 на България за 2009-та

Детелин Далаклиев е спортист номер 1 на България за 2009-та

Боксьорът Детелин Далаклиев е спортист номер 1 на България за 2009 година. В класацията, която се определя с анкета сред журналистите, следват гимнастикът Йордан Йовчев и Станка Златева (борба).

За треньор на годината бе избран наставникът на националния отбор по бокс Петър Лесов, следван от селекционера на мъжкия национален тим по волейбол Силвано Пранди и треньора на италианския волейболен шампион Тренто Радостин Стойчев.

Отбор на годината стана мъжкият национален тим по волейбол, който спечели бронзов медал на европейското първенство. Следван от националния отбор по самбо и футболните Левски и ЦСКА.

Специалната награда за спортист с увреждания получи състезателката по бадминтон Гергана Баръмова.

"Благодаря на всички треньори, с които съм работил през годините, защото заслуга за моите успехи имат не само настоящите ми наставници. Благодаря на федерацията, която ми помогна. Освен това специално искам да изкажа благодарности на семейството ми, на съпругата ми, която ми даде сили в трудните моменти, за да побеждавам", заяви Далаклиев, който по-рано тази година успя да стане световен шампион и донесе първата световна титла по бокс на страната за последните 14 години.

В индивидуалната класация на 4 място е Мария Гроздева (спортна стрелба), следвана от волейболиста Матей Казийски, плувеца Петър Стойчев, Веселин Топалов (шахмат), Силвия Митева (художествена гимнастика), Димитър Бербатов и Мария Оряшкова (самбо).

Споделяне

Още от Спорт