Деца седнаха в стола на президента в деня на отворени врати на "Дондуков" 2

Деца седнаха в стола на президента в деня на отворени врати на "Дондуков" 2

Денят на отворените в президентството привлече много гости, сред които деца, които с радост се редуваха да сядат на стола на държавния глава и да се снимат с него. Президентът Румен Радев посрещна лично първите гости в Гербовата зала на "Дондуков" 2 и им обясни, че тук приема делегации от най-високо ниво и държавни глави, както и че в тази зала се връчват ордени. Той показа и залата, в която заседава Консултативният съвет по национална сигурност.

Събитието е част от инициативата Европейски дни на наследството – 2017 г.

В празничния неделен ден, в който се отбелязва религиозният празник "Вяра, Надежда, Любов" и освен това е Ден на София, пред сградата на президентството се изви опашка от любопитни граждани.

"В този ден, който ни зарежда с много вяра, надежда и любов, за мен и моя екип е удоволствие да ви посрещна в президентската институция и да ви запознаем с уникалния интериор на тази сграда и основните функции на президента", обърна се Радев към посетителите.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посрещна група студенти от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УБИТ), ръководени от проф. д-р Мариела Модева. Те са разговаряли с вицепрезидента по актуални теми, свързани с работата на вицепрезидента, както и по теми, представляващи интерес за бъдещите бакалаври, се посочва в съобщението.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?