Децата на руските шпиони са били репатрирани в Русия

Американският министър на правосъдието Ерик Холдър заяви пред американската телевизия СиБиЕс, че децата на десетте руските шпиони са били репатрирани в Русия в съответствие с исканията на родителите им, като се е взело предвид и това дали те са пълнолетни или близко до навършване на пълнолетие.

Той подчерта, че децата на шпионите, измежду които има и такива с американско гражданство, са били достатъчно големи, за да направят и сами избора си относно репатрирането.

Министърът обаче не посочи за колко деца точно става дума. Според пресата сред тях има двама пълнолетни и няколко тийнейджъри.

Ерик Холдър каза, че 10-те руски агенти действително са представлявали заплаха за американските интереси. По думите му те са получили стотици хиляди долари от Русия. Размяната е позволила на САЩ и да си върне хора, към които проявява голям интерес, подчерта правосъдният министър, като визира четиримата руснаци, предадени по време на размяната от Русия.

Асошиейтед припомня, че в делото като деца на агентите са фигурирали седем човека на възраст между 1 и 38 години. Повечето от тях са родени в САЩ.

Родителите им бяха предадени на руските власти по време на размяна на шпиони, осъществена на 9 юли на летището във Виена.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?