Децата ще учат история в музея

С открит урок по праистория в Археологическия музей в сряда започна кампания “Деца в музея”, организирана от Министерството на образованието и науката (МОН). Петокласниците от столичното 96-то СОУ "Л. Н. Толстой" бяха първите ученици, които прекараха един от своите часове по история в музея.

Целта на кампанията е все повече учители по история да изнасят уроците си в съответния музей, вместо в класната стая. Така според ведомството часовете ще станат по-интересни, а учениците ще се запознават с българското и световното културно наследство.

Петокласникът Емо каза, че това е първият път, когато идва в Археологическия музей и му е много интересно. За 11-годишната Цветелина най-любопитният предмет е бил “камъкът, който изпълнява желания”.

Разказаха ни много нови неща за първия в света кантар и за боговете, беше впечатлена съученичката ѝ Стефания.

Фурор сред учениците предизвика археологът Георги Китов, който в началото на урока им даваше автографи върху бележници, раздадени от музея.

Директорът на музея проф. Васил Николов посъветва децата да впишат в бележниците впечатленията си от урока и от музейните експозиции.

Споделяне

Още от България