Детското отделение на “Пирогов“ получи модерен апарат за диагностика на астма

Детското отделение на “Пирогов“ получи модерен апарат за диагностика на астма

Педиатричното отделение на “Пирогов” получи модерен апарат за ранна диагностика на бронхиална астма още в предучилищна възраст. Новият апарат за диагностика ще допринесе за навременно стартиране и проследяване на лечението при деца с различни белодробни заболявания.

Изключително лесната употреба на апарата е важно предимство, особено за децата между 3 и 6 години. Тогава класическата спирометрия е много трудна за изпълнение, защото изисква разбиране и активно съдействие от малките пациенти.

Апаратът е дарение от веригата за детски стоки “Хиполенд“. Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов благодари и посочи, че дарението е позателно за това, че хората с големи сърца не са на изчезване. Това не е първото дарение на "Хиполенд" за детски клиники и винаги се ръководят от конкретните потребности на тези, които подпомогат. “Хиполенд“ помага на "Пирогов" за трети път в последната година. В края на 2018 г. са дарили друга апаратура, това лято служители на компанията са дари кръв за болницата, сега отново даряват апаратура. 

Споделяне

Още от България