Девет блус и рок групи ще участват в деветото издание на Миндя рок фест

Девет блус и рок групи ще участват в деветото издание на Миндя рок фест

Девет блус и рок групи ще участват в деветото издание на Миндя рок фест, което ще се състои на 25 и 26 август на площада в село Миндя, съобщи във Велико Търново проф. Евгений Дайнов от организационния екип, цитиран от БТА.

Две са чуждестранните формации - "Cotton pickers" от Сърбия и "Double bit" от Беларус.

Новите български групи, които ще се представят в първата фестивална вечер, са "Old guns" от Русе и смесената формация "Мискините". Втората вечер на сцената ще се изявят ветераните на фестивала - "Рестарт", "Магистри", "Blues traffic", Васко Кръпката и Подуене блус бенд, уточни Станимир Габровски.

Той посочи, че в Миндя са обособени три безплатни зони за къмпингуване, а голяма част от гостите са направили резервации във Велико Търново, Елена и Лясковец.

Миндя рок фест е първият фестивал без входна такса извън големите градове, който ще се състои за девети път без прекъсване, припомни Евгений Дайнов.

Според него освен ентусиазма на организаторите, фестивалът е факт заради необходимостта от общност между хората. По думите му, през годините се е създала общност покрай фестивала, и доказателството са децата, които са се родили в първите години и вече са израснали с рок и блус музиката, създадени са приятелства, които са се утвърдили.

Според организаторите все повече хора се връщат към природата, затова ги привлича фестивалът в Миндя. Осъзнатата връзка на хората към природата е едно, но за да я имаш, трябва да се научиш да пазиш природата, а Миндя и фестивалът са пример за подобна култура, посочи Евгений Дайнов.

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?