Девет души са убити при серия от експлозии в Афганистан

Девет души са убити, а 62-ма ранени при три експлозии в Източен Афганистан, съобщи Франс прес. Сред загиналите са и четири деца, всички са афганистанци. Ранени са и деветима войници на НАТО.

Полицай и четири деца са загинали при експлозия край училище в провинция Нангархар, каза говорителят на провинциалните власти Ахмад Зия Абдулзай. Двадесет и трима души са получили медицинска помощ, а още 20 остават в болница, уточни той. Експлозията станала, когато децата излизали от училище и много от тях вече били на улицата.

От НАТО съобщиха, че сред ранените има деветима техни войници. Министерството на вътрешните работи посочи, че ранените ученици са най-малко 13.

Взривното устройство избухнало в момент, когато войниците от международните сили и от афганистанската армия се готвели да се изтеглят от населеното място, уточниха от НАТО.

Четирима афганистански полицаи загинали, когато автомобилът им се натъкнал на заложена самоделна бомба, отново в провинция Нангархар.

Десет души били ранени при избухването на бомба на градски пазар в провинция Хост, близо до границата с Пакистан, посочи началникът на полицията в провинцията Гулдаал Мандозай.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?