Девет души загинаха, а 28 са в неизвестност след потъване на кораб в Колумбия

Девет души загинаха, а 28 са в неизвестност след потъване на кораб в Колумбия

Девет човека загинаха, а 28 са в неизвестност, след като туристически кораб с около 170 пътници потъна близо до колумбийския град Меделин, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

"В момента имаме девет човека, намерени мъртви. Други 99 човека бяха спасени веднага, а още 40 се измъкнаха сами", каза ръководителката на службата за справяне с бедствия в департамента Антиокия Маргарита Монкада.

Оцелели хора казаха, че са чули силен шум, преди корабът да започне да потъва, и че не всички пътници са имали спасителни жилетки.

Властите провеждат спасителна операция. Президентът Хуан Мануел Сантос заяви, че спасителни работници и военновъздушните сили помагат на пътниците на мястото на корабокрушението, станало във водния басейн Пеньол-Гуатапе.

В социалните медии бяха разпространени видеозаписи, показващи как неколкоетажен ферибот потъва, а други туристически плавателни съдове идват на помощ.

Оцелели хора казаха, че корабът, изглежда, е бил претоварен и че никой от пътниците не е носел спасителна жилетка.

Водният басейн Гуатапе, където е станало корабокрушението, е популярно място за отдих, намиращо се на около час път от Меделин.

Споделяне

Още от Свят