Девет души застреляни в Алабама

Девет души застреляни в Алабама
Най-малко девет души и предполагаемият им убиец са загинали при серия от нападения в южната част на американския щат Алабама, съобщиха световните агенции в сряда.

Касапницата започнала късно следобед във вторник в град Кинстън. Мъжът убил майка си, след което запалил къщата ѝ. След това се отправил за град Самсън, където убил в дома им петима души - четирима възрастни и дете. После застрелял още по един човек в други две къщи и открил огън по полицейски автомобил. След това се отправил с кола към съседния град Джънива, на 20 км от Самсън.

Там мъжът убил още двама души, стреляйки по магазин и бензиностанция и продължил да води престрелка с преследващите го полицаи. Началникът на местната полиция бил улучен от куршум, но бил спасен благодарение на бронежилетката си.

Полицията го преследвала до завод за метални изделия, където нападателят влязъл и се самоубил. Предполага се, че мъжът е работил в същия завод. Мотивите за стрелбата са неизвестни. Според Ройтерс нападателят е около 35-годишен.

Кметът на Самсън заяви, че познава нападателя, но не пожела да го идентифицира и отказа да коментира възможните мотиви за престъплението.

Градчетата Джънива и Самсън са близо до границата с щата Флорида в югоизточна Алабама и са с население съответно 4400 и 2000 жители.

Ройтерс припомня, че през декември мъж преоблечен като Дядо Коледа уби девет души в Калифорния, след което се самоуби.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?