Девет мъртви и 192 арестувани след рокерска свада в Тексас

Девет мъртви и 192 арестувани след рокерска свада в Тексас

Медиите в щата Тексас съобщават за девет жертви на престрелка между рокерски банди в град Уако в неделя, предаде Ройтерс. Други 18 членове на замесените банди с наранявания при насилието. Общо 192 са били задържани от полицията.

Властите съобщават, че бандите са се събрали в заведението "Туин Пийкс" в местен търговски център, за да обсъдят различията помежду си. Напрежението помежду им прераснало в юмручен бой, а всичко приключило с бой с ножове, вериги, бухалки и огнестрелни оръжия.

Полицията, която знаела за рокерската среща и била изпратила свои служители на мястото, каза, че в ресторанта имало стотици рокери и малък брой други клиенти.

Насилието избухнало в заведението, а после се пренесло на паркинга. Когато рокерите започнали да стрелят, се намесили служителите на реда, които също открили огън.

Някои търговски обекти в района започнаха да затварят по-рано, а полицията предупреди хората да стоят далеч от мястото. Органите на реда заявиха, че са получили информация, че други членове на бандите може да дойдат за разплата.

Споделяне

Още от Свят