Девет мъртви и 192 арестувани след рокерска свада в Тексас

Девет мъртви и 192 арестувани след рокерска свада в Тексас

Медиите в щата Тексас съобщават за девет жертви на престрелка между рокерски банди в град Уако в неделя, предаде Ройтерс. Други 18 членове на замесените банди с наранявания при насилието. Общо 192 са били задържани от полицията.

Властите съобщават, че бандите са се събрали в заведението "Туин Пийкс" в местен търговски център, за да обсъдят различията помежду си. Напрежението помежду им прераснало в юмручен бой, а всичко приключило с бой с ножове, вериги, бухалки и огнестрелни оръжия.

Полицията, която знаела за рокерската среща и била изпратила свои служители на мястото, каза, че в ресторанта имало стотици рокери и малък брой други клиенти.

Насилието избухнало в заведението, а после се пренесло на паркинга. Когато рокерите започнали да стрелят, се намесили служителите на реда, които също открили огън.

Някои търговски обекти в района започнаха да затварят по-рано, а полицията предупреди хората да стоят далеч от мястото. Органите на реда заявиха, че са получили информация, че други членове на бандите може да дойдат за разплата.

Споделяне

Още от Свят

Трябва ли да се отворят ресторантите?