Девет политически сили подписаха споразумение за толерантност на изборите

Девет политически сили подписаха споразумение за политическа почтеност и толерантност с Движение за национално единство и спасение "ДНЕС". По реда в листата за евроизборите това са "Партия на зелените", Християн-демократическа партия на България, Реформаторски блок, БАСТА, Коалиция за България, Коалиция "КОД", ГЕРБ, Българска комунистическа партия и Коалиция "България без цензура".

По-късно през деня документът ще подпишат и от "Синьо единство". Очаква се към споразумението да се присъединят и други партии и коалиции, регистрирани за участие в европейските избори.

В документа политическите сили се ангажират "да водят почтена, толерантна и открита предизборна кампания, да предложат на българските граждани качествен политически дебат, както и да не участват в практики, свързани с купуване на гласове и други действия, които могат да опорочат изборите".

Участниците в евровота декларират, че "ще работят всеотдайно за развитието на диалога с гражданското общество и за укрепването на авторитета и позициите на България в ЕС".

Споделяне

Още от Евроизбори 2014