Девет села и махали остават без ток заради снега в Родопите

Девет села и махали остават без ток заради снега в Родопите

Без ток заради снега останаха само 9 малки населени места и махали в общините Чепеларе, Смолян, Лъки и Баните към ранния следобед в сряда, съобщиха от дружеството ЕВН, което снабдява с електроенергия Югоизточна България.

В община Чепеларе проблеми с електрозахранването все още имат селата Зорница и Студенец. В Община Лъки това са Белица, Борово и Дряново. В община Смолян без ток са Кремене и Киселичово, а в община Баните - Траве и Две тополи.

За всички тези населени места екипите на дружеството работят за възстановяване на  електрозахранването до края на деня, като за отделни места са подсигурени и генератори, допълниха от ЕВН.

Основен фактор при възстановителните дейности продължават да бъдат множеството паднали дървета и високи преспи.   
 
От Е.ОН, която доставя електроенергия в Североизточна България, съобщиха, че са възстановили захранването в малките населени места и махали в района на Габрово и Елена. Към 16 часа в района няма населени места без електричество за повече от 6 часа.

Усилията на компанията се насочват към инспекцията на мрежата ниско напрежение, отстраняване на локални аварии, както и възстановяване на нормалните схеми на захранване, допълват от дружеството.

В сила остават ограниченията за движение на всички моторни превозни средства с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Пампорово и Рожен. По пътищата Доспат - Сърница, Борино - Доспат - Гоце Делчев и Девин - Михалково товарните автомобили трябва без ремаркета и полуремаркета.

Споделяне

Още от България