Деветима загинали при пожар в дом за възрастни хора в Русия

При пожар в дом за възрастни в селището Вишний Волочок в Тверска област са загинали девет души. Една жена е в тежко състояние в болница, съобщи министерството на извънредните ситуации на Русия, цитирано в понеделник от Интерфакс.

Причините за избухването на пожара още не са установени официално, но според една от версиите огънят пламнал, след като един от пенсионерите поискал да се самозапали. Според властите късното съобщаване за пожара също е допринесло за трагедията.

Сигналът постъпил в 5.05 ч. московско време, а пожарникарите пристигнали след минути и огънят бил потушен към 5.30 ч. От дома са евакуирани над 480 души.

Пламъците тръгнали от една от стаите, която е изгоряла напълно. В нея са намерени телата на жертвите и туба с бензин. Жертвите са починали от отравяне с въглероден окис.

Това не е първият подобен случай за последните години, пише БТА. През ноември 2007 г. при пожар в старчески дом в Тулска област загинаха 34 души и осем пострадаха тежко, през март същата година в интернат в Краснодарския край загинаха 63-ма души и 30 бяха обгорени. През август 2008 г. в дом за възрастни в Белгородска област загинаха шестима, а през януари 2009 г. също при пожар в дом за ветерани в Република Коми загинаха 23-ма пенсионери, припомня ИТАР-ТАСС.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?