Деветият "Междузвездни войни" ще включи Кари Фишър и Марк Хамил

Кари Фишър позира пред камерите на премиерата на "Епизод VІІ" през декември 2015 г.

Починалата актриса Кари Фишър ще се появи в следващия епизод на космическата филмова сага "Междузвездни войни", като от "Дисни" ще използват непоказвани записи, които са били заснети преди смъртта ѝ, предаде Ройтерс.
 
Актьорът Марк Хамил, чийто герой Люйк Скайуокър изглеждаше, че е умрял в излезлия през декември 2017 г. осми епизод "Междузвездни войни: Последният джедай", също ще се появи в следващия филм, чиито снимки започват на 1 август, заявиха от филмовата компания "Дисни".

Фишър, която играеше ролята на принцеса Лея, почина на 60-годишна възраст през декември 2016 г. след претърпян сърдечен удар точно в момент на възраждането на кинокариерата ѝ след събирането на останалите от оригиналния състав на първите три епизода на поредицата Харисън Форд и Марк Хамил за пуснатия през 2015 г. седми филм "Силата се пробужда". Тя тъкмо бе приключила своите снимки за осмата сага "Последният джедай", а намеренията бяха нейната героиня да е в центъра на деветия филм. Неочакваната смърт на актрисата наложи пренаписване на сценария на деветия филм.

"Ние отчаяно обичахме Кари Фишър", посочва в изявлението на компанията режисьорът на сега започващата снимките си част Джей Джей Ейбрамс. Той пое епизода след оттеглянето на Колин Тревъроу.

"Намирането на наистина задоволително завършване на сагата Скайуокър без нея ни се изплъзваше. Никога не бихме избрали друг на нейно място или използвали компютърна генериран неин образ. Затова със съдействието и благословията на дъщеря ѝ Били намерихме начин да почетем Кари и ролята ѝ на Лея в Епизод ІХ използвайки непоказвани записи, които снимахме за Епизод VІІ", заявява Ейбрамс.

В новата лента ще се завърнат и актьорите Били Дий Уилямс като авантюриста Ландо Калризиан, Дейзи Ридли като новия джедай Рей, Адама Драйвър като злодея Кайло Рен, Джон Бойега като бившия боец от Империята Фин,  както и Лупита Ньонг'о и Кели Мари Трен, съобщиха от студиото.

"Епизод ІХ", който все още няма официално заглавие, се очаква да се появи в кинозалите през декември 2019 г.

Франчайзът "Междузвездни войни" е сред най-доходоносните в света. Само "Силата се пробужда" донесе над 2 млрд. долара на създателите си. "Последният джедай" се представи по-скромно с постъпления от 1.3 млрд. долара.

Споделяне

Още от Общество