Деветнайсет ранени при нападение на скинари срещу рокфест в Русия

Деветнайсет ранени при нападение на скинари срещу рокфест в Русия

Около сто скинхеди нападнаха снощи зрители на рокфестивал в Русия и раниха 19 души, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.

В кадри на държавния тв канал "Росия 24" се вижда как големи групи голи до кръста мъже с остригани глави нахлуват през входа на фестивала "Торнадо" в уралския град Миас, на около 1400 км източно от Москва. Присъстващи на фестивала с 3000 зрители разказаха, че нападателите стреляли по множеството, а телевизията показа как милицията събира брадви и палки, принадлежащи на скинхедите. Шестима от 19-те ранени са приети в болница.

В информациите си някои руски медии, позовавайки се на полицейски източници, твърдят, че от раните си е починало 14-годишно момиче.

Мотивите на нападението не са ясни, а от милицията отказвали да ги коментират.

Според радио "Ехото на Москва" собственикът на местно кафене е  задържан по подозрение, че е организатор на насилието. 15 от нападателите са задържани, но по-голямата част от тях успели да се скрият.

Най-малко 60 души загинаха и над 300 бяха ранени миналата година в Русия при престъпления от омраза, сочат данни от проучване на правозащитната група "Сова". Повечето от нападенията са срещу имигранти от Централна Азия, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят