Дигитален експортен хъб ще помага за износа на български стоки

Дигитален експортен хъб ще помага за износа на български стоки

Да се създаде дигитален експортен хъб, който да помага на българските фирми да се справят със спада на износа на стоки, са обсъдили в понеделник икономическият министър Лъчезар Борисов, търговските аташета и представители на бизнеса в онлайн конференция, съобщиха от пресцентъра на ведомството му.

Борисов обещал идеята да се реализира в най-кратки срокове. Портфолиата от стоки на българските фирми, които се са част от този хъб, ще са преведени на английски език, за да са по-достъпни за всички потребители в световен мащаб.

По думите на икономическия министър въпреки положителните нива на показателите на вътрешно потребление и инвестициите в страната, създаването на подобна платформа е належащо и е обусловено от спада на българския износ през третото тримесечие на 2020г., който бе най-засегнат от разпространението на коронавирусната инфекция по света.

Именно в условията на криза всички трябва да солидаризираме усилията си и да проявим гъвкавост и креативност, за да спомогнем максимално бързо всеки един сектор от икономиката ни да възстанови позициите си, посочва Борисов, цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.

Споделяне

Още от Бизнес