Дикме отрече да е замесен в корупционна схема в родното му Ардино

Министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме нарече "пълни глупости" твърденията на депутати от "Народен съюз", че е замесен в корупционна схема в община Ардино.

Прокуратурата е институцията, която трябва се произнесе дали всичко, предприето като атака, е вярно или са инсинуации, заяви Дикме на влизане за заседанието на Министерски съвет, цитиран от Дарик радио.

Вчера депутатът Владимир Джаферов обяви, че фирми на роднини на земеделския министър са окупирали строителните поръчки в общината, където Дикме бе кмет, а самият министър също участвал в корупционната схема. Джаферов съобщи, че е изпратил в главна прокуратура документите, с които разполага. Имало и свидетел, готов да говори пред компетентните власти.

В отговор днес земеделският министър благодари за инициативата на депутата, защото по този начин истината ще излезе наяве. Дикме предупреди, че проверката на прокуратурата ще му отвърже ръцете "в случай, че тези неща не се окажат верни", за да предприеме съответните действия.

След като мине прокурорската проверка и след консултации с юристи Дикме щял да реши дали да повдигне обвинение пред съда за уронване на престижа на министъра.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?