Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Дилов и Павлов, с нещо като извинение

0 коментара

Публикуваме последната част от разговора между лидера на Гергьовден Любен Дилов - син и председателя на Надзорния съвет на Общинска банка Любомир Павлов в предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви, където трябваше да стане ясно дали Павлов ще се извини за публичните си обвинения към Дилов, че защитавайки сделката на "Софийски имоти", защитава "директен грабеж" и обслужва интереси на мафията. След като вчера лидерите на петте партии от дясната коалиция в София решиха да останат заедно, но като отлъчат бившия шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев, Дилов поиска "извинение с усмивка" от Любомир Павлов, както и той да се оттегли от шефския пост в банката, до доказване на обвиненията, които той е отправил.

Водещ: Г-н Павлов, да ви върна към един разговор, който вие сте имал с г-н Дилов пред община София, както казахте. Видяхте ли се с г-н Дилов пред община София, и вие отговорихте "да" на този въпрос. Говорихте ли си там за "Софийски имоти" по инициатива на г-н Дилов?

Л.Павлов: Сега минаваме към втората тема, която вече е моя позиция като гражданин.

Водещ: Като гражданин кажете?

Л.Павлов: Ето, говорим за извинение. Аз ще кажа едно извинение. Извинявай, г-н Дилов, но аз съм твой избирател, независимо дали съм гласувал за теб или не. Аз съм гласувал и за кмет на София, гласувал съм и за общински съветници.

Л.Дилов: Благодаря за това, г-н Павлов.

Л.Павлов: Г-н Дилов би трябвало да представлява интересите на града в
общинския съвет.

Л.Дилов: Точно така.

Л.Павлов: Аз останах с впечатлението в разговора, който водих с г-н Дилов и от другите разговори, за които следя по медиите за негови изявления, че той. . . може да е грешка, но аз останах с това впечатление, че той не защитава интересите на София, а защитава една сделка, която не е изгодна. . .

Л.Дилов: Колко време говорихме, за да останете с това впечатление?

Л.Павлов:... Г-н Дилов трябва да приеме факта, че той е една публична личност. Той е лидер на политическа сила, той е общински съветник и аз като гласоподавател в София мога да му задавам такива. . .

Водещ:И кажете за този разговор, конкретен, между гражданина и политика?

Л.Павлов:. . .политик, член на общински съвет, защитава една сделка, която според мен е неизгодна, аз мога да задавам такива въпроси и да се притеснявам, че се обслужват интересите на мафията. Това е, което аз съм казал. Г-н Дилов, от вчера забелязвам, че има промяна в ситуацията. Ето, аз казвам - може аз да съм сбъркал.

Водещ: Видяхте ли се с г-н Дилов пред общината и говорихте ли за "Софийски имоти"?

Л.Павлов: Да, говорихме.

Л.Дилов: Колко време говорихме, г-н Павлов?

Л.Павлов: Може би не повече от 3 минути.

Водещ: Повдигната ли беше темата за "Софийски имоти"?

Л.Павлов: Да.

Водещ:Г-н Дилов ли е повдигна?

Л.Павлов: Да.

Водещ:Какво ви каза той, какво поиска?

Л.Павлов: Перифразирам това, което каза, но горе-долу - вие ни атакувате навсякъде, става дума за "Софийски имоти".

Водещ: Г-н Дилов, сега след това твърдение публично в ефира на Би Ти Ви, просто трябва да кажете какво се случи на тази среща три минути. . .

Л.Дилов: Изключително ми е. . . че председателят на Надзорния съвет на една банка си позволява да каже, открито да лъже по телевизията. Имаше такъв разговор, той беше по-малко от 3 минути и засягаше изключително силната позиция на г-н Любомир Павлов в определен вестник, в който непрекъснато излизаха неща срещу Гергьовден и срещу мен...няма да го назовавам вестника, то е публична тайна това нещо, става дума за един от ежедневниците. Единствено и само за това сме говорили. Аз не мога да защитавам "Софийски имоти", аз не съм я създал, няма. . .

Водещ: Казахте ли, че става въпрос, че много ви атакуват за "Софийски имоти"?

Л.Дилов: Не, за "Софийски имоти" изобщо не е ставало дума. Ставаше дума за лични отношения на г-н Павлов и на позициите, които той има в този вестник, благодарение може би на влиянието на Общинска банка в него, към Гергьовден и към определени политически фигури. И се опитахме да си изясним, че е свършила политическата кампания, г-н Павлов, за това говорихме. "Софийски имоти" изобщо не ме интересува.

Водещ: Поне има ли нещо, което могат да бъдат съгласни двете страни, че е казано, че е свършила политическата кампания?

Л.Дилов: Само нещо да добавя - самият факт, че ние настояхме. . .

Л.Павлов:Естествено - и аз говоря точно като избирател в случая. Това, което аз интерпретирам, че е моят анализ, което ме е накарало да кажа тези думи, които са засегнали впоследствие г-н Дилов, и аз изобщо не съм коментирал тези въпроси именно защото е свършила кампанията и аз не бих излязъл никога да ги коментирам медийно, ако не бяха отправените физически заплахи към Надежда Михайлова след телефонното обаждане, което направи Венци Стефанов. Венци Стефанов разговаря по телефона и понеже аз както винаги си държа на думата, той беше отрекъл, че е говорил с мен, както винаги отрича, аз тук нося една разпечатка. . .от Мобилтел, ето го тук телефонния ни разговор. . .

Водещ: Въпросният телефон, който г-н Павлов дава на тази разпечатка, е с дата 10 декември 2003 година, 16 и 40 часа и 57 секунди. Г-н Дилов, виждате ли го този номер?

Л.Дилов:Какво общо има с мен това?

Водещ:Като свидетел, че това е номерът, за да не го показваме номера на г-н Стефанов. . .

Л.Дилов: Г-н Стефанов и г-н Павлов могат да си говорят. . .
. . ./говорят едновременно - б. р./. . .

Водещ:Много интересен въпрос защо точно на тези хора се е обаждал
г-н Стефанов?

Л.Дилов: Ами аз продължавам да не мога да разбера . .

Л.Павлов:. . .аз направих извода, че защитата, която политици и най-вече г-н Любен Дилов, направи на тази сделка, е дала основание на хора да се обаждат по телефона, да отидат в офиса на съпруга на Надежда Михайлова и да го заплашват. Тази политическа защита, която даде Любо Дилов като ръководител на Гергьовден. . .

Л.Дилов:Как политическа, когато разследващата комисия на Гергьовден, която обяви сделката за лоша, е Гергьовден.

Л.Павлов: . .добре, Любен Дилов. . . аз съм го чел във вестника днес има потвърждение, прочетох и във вестник. . . той защитаваше. .

Л.Дилов: Проекта, г-н Павлов, проекта, проекта.

Л.Павлов: Г-н Дилов, вие казахте, че тази сделка е прозрачна, изгодна за общината и законна, а се оказа, че нито едно от трите неща. .

Л.Дилов:Първо тази сделка е на масата през цялото време. Самият факт, че дискутираме за нея, а не дискутираме проблеми на банката, е, че всички документи по тази сделка бяха достъпни за общинските съветници. Ето го простичкия факт и простата разлика. И когато сега бъдат изнесени тези неща, хората могат да направят преценка законна ли е, незаконна ли е, целесъобразна ли е, нецелесъобразна ли е. Имаме решение и на комисията. Аз имам друго недоумение. Защо никой не оказва натиск върху членовете на комисията, които разследват тази сделка, които и да са те, все едно дали са от Гергьовден, ССД или ДП, или НДСВ, а се обаждат на вас, г-н Павлов, вие кой сте във банката освен надзор, кой сте в общината, вие какви проблеми можете да решите? Защо Венци Стефанов звъни на вас, защо Маджо звъни на вас? Вие как ще попречите да бъде направено едно разследване или да не бъде направено едно разследване?

Л.Павлов:Тук е моята грешка, която може да съм допуснал. Аз лично смятах, че тези обаждания са съгласувани с вас или с Тошко Добрев.

Л.Дилов: С мен? Аз не познавам тези хора. . .

Л.Павлов:Тошко Добрев се познава отлично с Венци Стефанов. . .

Водещ:Казаха ли ви тези хора, че има намесени политически фигури в случая, или вие отново от контекста на. . .

Л.Павлов: Венци Стефанов каза, че основният спонсор на "Славия" са "Софийски имоти". Изпълнителен директор на "Софийски имоти" беше Тошко Добрев.

Водещ:Г-н Дилов попита, просто попита защо на вас са ви са обаждали.

Л.Павлов: Аз съм удовлетворен от промяната в ситуацията от вчера. Вчера, доколкото разбирам, политиците са се събрали и са взели решение, че наистина тази сделка е неизгодна.

Водещ:В никакъв случай вие не бихте се извинил до момента за ваше твърдение, отправено в публичен контекст, направено. . . момента от вас.

Л.Павлов: . . .Никога не съм нападал и не съм обвинявал. . . политическа сила. Моята интерпретация беше тази, че са отправени заплахи към Надежда Михайлова, към нейния съпруг, към нейното семейство, че са ми се обаждали на мен по телефона, направих връзка. . .

Водещ:А каква е връзката на г-н Дилов с тези заплахи?

Л.Дилов:. . .с Венци Стефанов, и с тези заплахи аз какво общо имам?

Л.Павлов:Това са разговорите, които ние проведохме с г-н Дилов. . .

Л.Дилов:Говорите за Венци Стефанов. . .

Л.Павлов:Това са разговорите, които водихме с г-н Дилов и с Тошко Добрев. Г-н Тошко Добрев ми каза, че на всяко наше действие той интерпретира в съзнанието на няколко човека. . .

Л.Дилов:Отново говорим за трети човек. . .Г-н Павлов, какво общо имаме аз и г-н Праматарски?

Л.Павлов:Връзката е, че моята съпруга Диляна Грозданова е политик, тя беше ръководител на политическата кампания на Стефан Софиянски, това ми беше изтъквано няколко пъти ...и се предполага, че атаките срещу "Софийски имоти" и срещу хора, свързани с. . .

Водещ: Г-н Дилов, готов ли сте за тази въпросна среща пред общината вие да се подложите на детектор на лъжата?

Л.Дилов:Разбира се, ама това е толкова смешно. . . Това беше една среща, която траеше две минути и ние си говорихме единствено, че кампанията е свършила и време е г-н Павлов да престане да използва медийните си връзки в този вестник... А другото, за което искам да кажа, е, че в нищо от това, което се каза до този момент, аз не мога да открия някаква връзка със себе си. Да бяхте поканили г-н Венци Стефанов тук и да се изяснявате за този разговор, или някой, който е свързан със заплахите към г-н Камен Михайлов. Какво общо има с нас това, при положение че още миналата сряда председателстваната от Гергьовден комисия взе ясно решение по тази сделка и че още вчера ли беше или онзи ден решението на тройния съюз беше г-н Добрев да си понесе персоналната отговорност за това.

Водещ:Продължавате ли да търсите извинение за думите и твърденията, които бяха отправени в публичното пространство, или вече не търсите?

Л.Дилов: . . Понеже не мога да свържа никаква логика в изказването на г-н Павлов, аз не знам дали, може би просто имаме някакво объркване, което се дължи на някакви други обстоятелства, и може би не е редно да очаквам извинение от него, но бих бил щастлив да го получа. Просто защото аз така и не разбрах как. . .

Л.Павлов:Аз мога да допълня тогава. Ако Любен Дилов е приел, че аз съм казал или някъде съм го казал, че той е шеф на мафията, аз се извинявам за такова твърдение, защото такова нещо не съм казал, не съм мислил да кажа, ако съм го казал, то. . .

Водещ:Извинявате се за думи, които според вас вие не сте казал?

Л.Павлов:Може и така. . .

Л.Дилов: Аз подозирах, че всичко ще завърши с либрето за опера и на там отиват нещата. . .

Л.Павлов:Е, Любен Дилов е сценарист, при това много добър.

Л.Дилов: Проблемът е, че. . . действащо лице в това либрето. . . Аз дали съм мафиот или не, знаят всички, които ме познават, същите неща знаят и за вас, г-н Павлов. Въпросът е за друго, въпросът е, че наистина всички тези действия не са добре за банката, прав сте. А въпросът дали общината има нужда да участва в тази банка, ще се решава в общинския съвет.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.