Дилов-син очаква и СДС да се включи в кампанията "антиСофиянски"

Честито на г-жа Михайлова, радвам се на кандидатурата ѝ. Очаквам СДС вече ясно и категорично да изрази своето отношение към двата досегашни мандата на Стефан Софиянски, който също е част от необходимия разговор за миналото на СДС.

Така кандидат-кметът за столицата Любен Дилов - син, издигнат от коалицията БЗНС-НС, ДП и Гергьовден (добила популярност с името "Баба, дядо и внуче") коментира кандидатурата на лидера на СДС Надежда Михайлова за кмет на София.

От всички известни досега кандидати, Дилов-син пръв стартира активната си предизборна кампания и ясно показа, че тя ще бъде насочена срещу сегашният градоначалник Стефан Софиянски, който ще се бори за трети мандат.

Пред БНР Дилов-син коментира, че явно Михайлова се е оказала единственият "мъж" в ръководството на СДС, който се е престрашил да излезе на избори, визирайки отказите на бившия лидер Иван Костов и на експремиерът Филип Димитров да бъдат номинирани.

"Стискам ѝ палци най-вече затова, щото тази кандидатура да доведе до възможността веднага след изборите в новия общински съвет в столицата да направим едно дясно икономическо мнозинство - нашата група, групата на СДС, вероятно ВМРО", допълни Любен Дилов, без да спомене партията на Софиянски ССД.

По думите му, днешното ясно обявяване на СДС-кандидата спира двумесечната интрига след оттеглянето на предишния номиниран Пламен Орешарски, която досега е отклонявала общественото внимание от доста по-сериозните проблеми на софиянци.

"Може би пък вече ще започне този решителен разговор за миналото на СДС, без който трудно десницата ще върви напред. Очаквам ясно и категорично отношение на СДС - каквото досега нямаше - към двата досегашни мандата на Стефан Софиянски. Очаквам такава оценка и мисля, че Софиянски е в същата мяра част от разговора за миналото на СДС, както например Стоян Александров (бел.ред. - кандидатът на левицата) е част от несъстоялия се разговор за кабинета Беров", заяви Любен Дилов - син.

Каквото и да е политическо говорене не може да напълни нито една дупка по улиците, няма да прибере нито едно куче от тях, няма да реши нито един сериозен проблем - например с престъпността - на София, заяви още Дилов-син, според когото при избора на кмет хората се интересуват от решението на конкретните им проблеми.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?