Димитър Бербатов е обявен за втората най-добра "деветка" на Манчестър Юнайтед

Димитър Бербатов е обявен за втората най-добра "деветка" на Манчестър Юнайтед

Българският футболист Димитър Бербатов бе обявен за втората най-добра "деветка" на Манчестър Юнайтед. Класацията, оценяваща всеки футболист на Червените дяволи, носил фланелката с този номер, откакто е сформирала Висшата лига във Великобритания, е на сайта Planet Football.

За номер едно е обявен англичанинът Анди Коул, който има отбелязани 121 голи в своите 275 участие в мачове на Манчестър Юнайтед. "Анди Коул може никога да не е бил перфектен футболист, но беше дяволски добър №9", посочва се в класацията.

За заемащия втората позиция Бербатов пише, че "много малко играчи в списъка биха могли да бъдат определени като енигма, но надали има по-подходящ от Бербатов". "Лежерният стил на българина му спечели "Златната обувка" за голмайстор на Висшата лига през сезон 2010-11. Той помогна на тима да спечели два пъти първенството по време на престоя си", припомня изданието.

Бе3рбатов игра за Червените дяволи между 2008 и 2012 г., вкарвайки 56 гола в 149 мача.

"Фъргюсън беше наясно, и това не се отнася само до мен, че ако осигуриш на даден играч свобода и вяра да прави това, което може, в правилния момент, разбира се, това е от полза за отбора”, цитират се думи на българина от интервю за "Индипендънт" през май 2019 г.

Трети в класацията е шведът Златан Ибрахимович, следван от Антони Марсиал, Ромелу Лукаку, Луи Саха, Брайън Маклеър и Радамел Фалкао.

Споделяне

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?