Димитър Иванов: Министърът се занимава с интриги и компромати

Димитър Иванов: Министърът се занимава с интриги и компромати

“Не Овчаров е атакуван, а той атакува непрекъснато, като например магистрата Ангел Александров. Сега обижда свои съпартийци, като визира среди от БСП, които били срещу него”. Това заяви пред Mediapool в петък собственикът на в. “Земя” и бивш шеф на бившия Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов. Той коментира твърденията на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, че атаките срещу него идват от нарушени икономически интереси на среди в БСП, “бивши началници и ръководители от Шесто управление”, които са подкрепили колегата си от Шесто управление Ангел Александров, понастоящем директор на националното следствие.

“Какви са тези измислици за Шесто управление, което не съществува вече 17 години? И изобщо за какви икономически интереси става въпрос?, запита Димитър Иванов, който не се ангажира с оценка за дейността на Овчаров като министър. Той обаче цитира министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, която дава негативна оценка на работата в Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

“Оказва се, че министерството на Румен Овчаров, което има най-много зам.-министри, което е направило четири комисии, за да работят по изпълнение за директивите на ЕС, не е свършило почти никаква работа. Цели 14 директиви, които касаят министерството, не са изпълнени. Такова нещо няма в нито едно друго министерство, дори във вътрешните работи, в правосъдието, в социалната дейност, земеделието и др.”, обясни Иванов.

“Въпросната Корнелия Нинова (заместник-министър в МИЕ) и Румен Овчаров всъщност по-скоро се занимават с интриги и компромати и търсят вината извън себе си, вместо да се обърнат с лице към едни проблеми, които са публична тайна. Корупцията в държавните предприятия, даването на пари под масата, даването на пари на ръководителите на министерството, ръководено от Овчаров, е стара практика и това е обществена тайна. А той се опитва да говори за Държавна сигурност”, допълни собственикът на в. “Земя”.

Споделяне

Още от България