Димитър Манолов беше избран за президент на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов. Сн.БГНЕС

Димитър Манолов беше избран за президент на КТ "Покрепа" от делегатите на деветия конгрес на синдиката. Гласуваха общо 733 делегати, като Манолов беше подкрепен от 476, а невалидни и празни бюлетини са подали 257.

"Благодаря ви за воденичния камък, който ми сложихте на шията", заяви след избора новият президент на "Подкрепа" и обеща да работи за единението на синдиката.

Манолов поиска промяна в устава, която да даде особен почетен статут на досегашния лидер Константин Тренчев.

Окончателно Константин Тренчев отказа да се кандидатира за президент на КТ "Подкрепа“. Пред делегатите Тренчев пое ангажимент да продължи да помага на организацията.

"Не ме принуждавайте. Имам право на това. Аз няма как да ви напусна. Ще помагам колкото може. Ако искате просто да има един бивш президент, който да е жив и здрав, за който да мислите, той да мисли за вас, с който да се срещате, много моля, не ми отнемайте това право, което ми е дал Всевишният – правото на свободна воля", заяви Тренчев.

Манолов номинира и за негов заместник беше избран Йоанис Партениотис - досегашен председател на строителната федерация на "Подкрепа".

Част от делегатите на конгреса се обявиха против кандидатурата на Партениотис, тъй като е член на борда на директорите на ВиК-Бургас и ще е на страната на бизнеса, а не на синдиката, но те бяха успокоени от Тренчев, че ръководството не е безконтролно.

Споделяне

Още от България