Димитър Пенев: Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема

ЦСКА се разграничи от легендарния треньор

Димитър Пенев, сн. БГНЕС, архив

"Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема. Животът ми е към края си, време е да опитам малко от политиката", каза  футболната легенда Димитър Пенев пред Нова телевизия. 

Пенев е кандидат за депутат в листите на коалицията "Воля" и НФСБ в София.

"Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата. Получи се леко "земетресение" между собственици на клубове заради решението ми. Питаха ме защо влизам в листите на "Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ". Другите партии винаги или ни прескачаха, или ни забравяха", обясни той.

Пенев е вторият представител от футболните среди в екипа на Веселин Марешки. Вчера бе потвърдено и включването на Петър Жеков - футболистът, спечелил "Златна обувка" през 1969 г. и рекордьор по голове в елита на българския футбол.

На този фон от ЦСКА-София се разграничиха от почетния президент на клуба Димитър Пенев. 

Ръководството на ЦСКА каза, че не иска името на тима да бъде свързвано с която и да е партия. 

"Уважаваме правото на всеки да изрази гражданската си позиция и политическа пристрастност, стига това да не намесва и обвързва името ЦСКА в предизборни битки, интриги и други политически схеми и конфигурации", се посочва в позицията на ЦСКА. 

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2021

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?