Димитър Цонев повече няма да е водещ на "Лице в лице" по бТВ

Димитър Цонев

От 17 март публицистичното предаване "Лице в лице” ще обнови концепцията си. Водещ на предаването ще бъде Цветанка Ризова, която всеки ден от 18.30 ч. ще задава директни въпроси, на които ще търси кратки и категорични отговори. Това съобщиха от бТВ в четвъртък, след като излязоха публикации, че вторият водещ Димитър Цонев е свален от екран.

Потвърдено бе, че самото предаване от час и половина се свива само до половин час, както съобщи в началото на деня агенция ПИК.

Самият Цонев каза пред агенцията, че промяната в предаването не била съгласувана с него, тъй като той е негов копродуцент. Цонев смята, че това е краят на "Лице в лице".

От бТВ мотивират промяната във формата на предаването по следния начин:

"Кратките, но силно информативни формати са основна характеристика на добрата съвременна журналистика. В края на седмичния ден зрителят има нужда от синтезиран начин за получаване на информация. Сутрешният блок през седмичните дни и публицистичните предавания през почивните дни са подходящи за провеждане на по-просторни интервюта и материали, но през деня зрителят има нужда от бърза, актуална и кратка информация. Това е формат, който е наложен в най-добрите световни телевизии. По този начин новинарският цикъл ще бъде още по-пълноценен за зрителя”, е казал новият директор на "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков.

Димитър Цонев е дългогодишен журналист Българската национална телевизия. Той беше говорител на правителството на Симеон Сакскобургготски (2001-2005), по времето, когато покойният му вече баща актьорът Коста Цонев бе депутат от НДСВ.

Споделяне

Още от Общество