Димитър Вучев – Демби прибран за постоянно в ареста

Софийският градски съд наложи в петък мярка за неотклонение постоянен арест на Димитър Вучев – Демби, по подозрение, че е поръчал убийствата на трима души. Искането за постоянен арест е на Софийската градска прокуратура.

Съдът прие, че са налице достатъчно доказателства за широкообхватна и тежка престъпна дейност, към която Вучев е  съпричастен, а така също и висока степен на обществена опасност той отново да извърши престъпление или да се укрие.

Демби е бил арестуван вчера. Обвиненията срещу него се базират на свидетелските показания на Велин Добрев – основният свидетел и по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Големия и Малкия Маргин.

В показанията си Велин Добрев твърди, че Демби му е поръчал убийствата на трима души, като мотивът му бил, че те готвели покушение срещу него.  

Трите мишени на Вучев са братята Балеви и Радослав Иванов – Темерута, които работели за столичен наркодилър, който бил негов конкурент.

Почти след всяко показно убийство в столицата Демби е сред задържаните и после неизменно бива освободен. Срещу него има няколко висящи дела. Към него са повдигнати обвинения за създаване и организиране на престъпна група, има и обвинителен акт за грабеж.

Димитър Вучев се смята за един от основните наркодилъри в столицата.

Споделяне

Още от България