Димитър Желязков – Митьо Очите остава окончателно в ареста

Несебърският бос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, остава в ареста след решение на Апелативния съд в Бургас с председател Мелкон Мелконян.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Миналата седмица адвокатът на Желязков Илиян Василев поиска промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража", заради унижение и лоши условия, които подзащитният му срещал в затвора.

На заседанието на съда в сряда адвокат Василев отново заяви, че привеждането на Желязков в затвора при неприключило досъдебно производство е незаконосъобразно и поиска съдът да наложи мярка за неотклонение "домашен арест".    

Съдът не уважи молбата с мотив, че няма право на съдебен контрол върху условията по изпълнение на мярката за неотклонение.   

Съдиите потвърдиха и тази част от решението на Окръжния съд, в която се налага двумесечен срок, през който Желязков не може да иска нова промяна на постоянния арест.   

Желязков и още 12 негови приближени са в ареста от 2 април тази година. Те са обвинени в организиране на престъпна група за разпространение на наркотици. Ако Димитър Желязков бъде признат за ръководител и организатор на групата, може да получи до 15 години затвор.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?