"Динамо Софтуер" придоби "Кю-Биз Солюшънс"

"Динамо Софтуер" придоби "Кю-Биз Солюшънс"

Специализираната в облачно базирани системи за управление на инвестиции и инвестиционни портфейли "Динамо Софтуер" (Dynamo Software) обяви придобиването на "Кю-Биз Солюшънс" (Q-Biz Solutions). Цената на сделката не се съобщава.

Това е първа следка за "Динамо Софтуер", след като през октомври 2017 г. българската технологична компания беше купена от американския инвеститор "Франсиско Патрнърс" (Francisco Partners).

Q-Biz, разработчик на софтуера PEViewTM, има дълга и успешна история в решенията за инвестиционни фондове и частни инвеститори. Придобиването на Q-Biz ще разшири предлаганите от "Динамо" услуги за фондовете за рисков капитал и за недвижими имоти, разширявайки финансовите и счетоводните им възможности и добавяйки значителен опит към екипа на компанията, се казва в съобщението.

Двете компании работят заедно от години и имат редица общи клиенти. След официалното сливане, клиентите им не само ще запазят вече работещите системни лицензи и услуги, но и ще имат достъп до ползите, които ще им донесе пълната интеграция на PEViewTM с "Динамо".

"Вълнуваме се да посрещнем екипа на Q-Biz в семейството на "Динамо", заявява Ханк Боунър, изпълнителният директор на "Динамо Софтуер". Той допълни, че силните страни на Q-Biz Solutions са перфектното допълнение към решенията на "Динамо".

Джейн Томпсън и Нийлд Монтгомъри са признати експерти в индустрията, с дълбоки познания в разработването на софтуер за финансовите и счетоводни нужди на частни акционерни фирми. Много сме развълнувани, че присъединяването им към екипа ни ще спомогне за разрастването нашата платформа, казва Ханк Лоунър.

Джейн Томпсън е съосновател на Q-Biz. Той коментира, че след повече от 9 години развитие на клиентската база за софтуер и услуги заедно с Нийлд Монтгомъри са намерили възможно най-добрия партньор за следващия етап от развитието на бизнеса им. "Нашите клиенти и служители ще усетят огромните ползи от присъединяването ни към семейството на "Динамо", казва Томпсън.

"Динамо Софтуер" е основана през 1998 г. като компания за предоставяне на цялостни ИТ решения (Netage Solutions) в сферата за управление на инвестиции, които се ползват от фондове за рисков капитал, фондации, пенсионни фондове, инвестиционни посредници на недвижими имоти, хедж фондове и семейни офиси. Клиентите на "Динамо" са вече над 400 и управляват активи на стойност над 3 млрд. долара.

От 2009 г. насам, Q-Biz Solutions помага на дружества за частни капиталови инвестиции с управление, автоматизиране и систематизиране на данни и процеси. Софтуерът на компанията PEView™поддържа сложни фондови структури и осигурява оптимално систематизирана отчетност. Опитният екип на Q-Biz Solutions предлага пълен набор услуги по внедряване и поддръжка, създадени според нуждите и бюджета на всеки отделен клиент. Сред клиентите попадат фондове за рисков капитал и дружества за частни капиталови инвестиции управляващи активи на стойност между 200 милиона и няколко милиарда долара.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес