Дипломати ще следят дело за българско дете в Холандия

Дипломати ще следят дело за българско дете в Холандия

Служители на консулската служба на България в Холандия ще следят дело за връщане на дете у нас. Тази договорка е постигната на среща между правосъдния министър Данаил Кирилов и холандския посланик у нас Берендина тен Тъшър, съобщиха от правосъдното министерство.

Кирилов я е информирал, че отдавна следи казуса и че детето може да се отчужди от баща си, тъй като няма контакт с него. Посланичката е обещала, че на следващото заседание ще се осигури възможност за присъствие на служител на българската консулска служба.

Делото се води от полицая Николай Карбанов. Той твърди, че преди години съпругата му незаконно извела сина им от България. След това майката загива в автомобилна катастрофа и за детето се грижи нейна позната. Карбанов твърди, че тя е теглила пари от банковата сметка на детето и затова момчето ѝ е отнето. След това момчето е дадено на холандските социални служби, които го настаняват в приемно семейство. Според Карбанов в момента детето му се отглежда от черна гей-двойка. Той твърди, че въпреки че е спечелил дело за родителските права в България, холандските власти не му позволяват да вижда детето си.

Случаят предизвика изключително силна обществена реакция, след като бТВ излъчи интервю на Мартин Карбовски с бащата Карбанов. Тогава над 110 души се подписаха под отворено писмо, в което се твърди, че случаят е бил представен манипулативно и едносттранно.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?