Директорът на Агенцията за закрила на детето сменен с уволнена бивша шефка

Правителството ще освободи на редовното си заседание в сряда Калин Каменов като председател на Държавната агенция за закрила на детето и на негово място ще бъде назначена Ева Жечева.

Каменов оглави агенцията по времето на ГЕРБ и беше кандидат за депутат на партията в Благоевград на последните парламентарни избори.

Жечева вече е била начело на ведомството в периода 2001-2002 година и е била уволнена от тогавашния министър на труда и социалната политика Лидия Шулева заради открити при проверка злоупотреби. Става въпрос за плащани прекалено високи наеми на работни помещения и купуването на скъпа техника за нуждите на агенцията.

Тя родена през 1959 година, магистър е по български език и литература от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". “От години работи в областта на защитата на правата на децата, спазването на стандартите на социалните услуги за деца и за хора с увреждания“, посочват от правителствената информационна служба. Участвала е в разработването на проекти на нормативни актове в областта на закрилата на детето и социалното подпомагане, в подготовката и реализирането на проекти и програми в тази сфера.

Споделяне

Още по темата

Още от България