Директорът на Александровска болница е сменен

Директорът на Александровска болница Лъчезар Трайков е бил сменен от здравния министър в оставка Десислава Атанасова. Тя посочи като мотив за отстраняването му ниските заплати на персонала в лечебното заведение, което е станало причина за социално напрежение. Лекари и сестри от Александровска болница писаха писмо до премиера и други институции по повод проблема, заплашваха с протести и изразиха недоволството си от управлението на Трайков.

Атанасова съобщи, че през февруари са били обявени конкурси за нови директори в няколко болници, тъй като мандатите на директорите са изтекли. След като се оказало, че кабинетът подава оставката обаче, било решено конкурсите да бъдат прекратени.

“В Александровска болница имаше недоволство от страна на медицинския персонал, получавахме протестни декларации, не беше подписан и колективният трудов договор, заплатите им бяха ниски, уточни Атанасова. Това са причините за промени в Борда на директорите, а за временно изпълняващ длъжността директор до обявяване на конкурс е назначен д-р Костадин Ангелов“, посочи Атанасова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?