Директорът на Формула 1 се надява сезонът да започне в началото на юли в Австрия

Директорът на Формула 1 се надява сезонът да започне в началото на юли в Австрия

Изпълнителният директор на Формула 1 Чейз Кери заяви, че у него има нарастваща увереност, че сезон 2020 ще стартира на 5 юли в Австрия и ще продължи до средата на декември.

"Нашата цел е да започнем сезона в Европа през юли, август и началото на септември, като стартът да бъде даден в Австрия в уикенда между 3 и 5 юли", заяви Кери.

"През септември, октомври и ноември ще има състезания в Азия и Америка, а сезонът може да завърши край Персийския залив с Гран при на Бахрейн и Гран при на Абу Даби. При такъв сценарий може да имаме между 15 и 18 състезания", добави Кери, като уточни, ча такъв календар не е финализиран все още.

Състезанието за Голямата награда на Франция във Формула 1, което трябваше да се състои на 28 юни на пистата в Льо Кастел, е отменено, съобщиха по-рано в понеделник организаторите.

"Предвид развитието на ситуацията ние вземаме под внимание решенията, обявени от френската държава, които правят невъзможно провеждането на нашето събитие", заяви в изявление директорът на състезанието Ерик Булие.

Гран при на Великобритания във Формула 1 ще се проведе без присъствието на фенове. Това потвърди официално днес директорът на пистата на "Силвърстоун" Стюарт Прингъл.

Прингъл добави, че ще се допита до британското правителство за нуждата изобщо на провеждането на състезание, ако то ще бъде без зрители.

"Крайно разочарован съм да заявя, че тази година няма да можем да проведем Гран при на Великобритания пред погледа на стотиците хиляди фенове, които идват на "Силвърстоун" всяка година", каза Прингъл.

Той призна, че се е изчакало максимално за взимането на това решение, но вече е ясно, че присъствието на фенове е напълно невъзможно.

Състезанието за Голямата награда на Великобритания трябваше да се проведе на 19 юли.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?