Директорът на ГДБОП знаел кой сплашва с бомби журналисти, но не казва в прокуратурата

Главен комисар Станимир Флоров (на заден план)

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров обяви в прав текст пред вестник "Телеграф", че знае кой е сложил бомбите пред редакцията на в. Галерия и пред колата на журналиста Сашо Диков. Той обаче не е докладвал в прокуратурата.

"Сега само малките деца не знаят кой е стоял зад отвличанията. Само те не знаят кой сложи бомбата под колата на Сашо Диков от "Канал 3" и пред входа на сградата на вестник "Галерия", обясни Флоров.

"Това са някакви проникновения на г-н Флоров. Ако знае кой е, e следвало да ни докладва" обясни от своя страна градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от "Капитал". Той също в прав текст каза, че от ГДБОП не е постъпвала никаква информация по повод двете бомби.

 

Бомбата пред редакцията в. "Галерия" избухна през февруари 2011 година, а тази пред колата на журналиста от Канал 3 Сашо Диков през октомври същата година.

 

По повод бомба, заложена в автомобила на водещия на Канал 3, Флоров заяви, че Диков е отказал да се подложи на детектор на лъжата и дори има версия, че е знаел предварително за атентата.


"Никога не съм отказвал детектор на лъжата, всичко, което Флоров казва, са лъжи, които могат лесно да бъдат оборени", коментира Сашо Диков, цитиран от БГНЕС. Пред "Капитал" той допълва: "Не съм дете, но съм гигантско бебе и всеки, който ме познава, знае, че се интересувам от много неща, но по този случай нищо не зная. Флоров трябва да се поясни. По мой адрес той изля купчина гадни лъжи".

 

Интервюто на Флоров не е изолиран случай. Веднага след взрива пред редакцията на "Галерия" премиерът Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов допуснаха, че е възможно журналисти от вестника да са знаели какво се готви.

 

"Друга лъжа (на Флоров) е, че съм паркирал колата на друго място. Тя също може съвсем лесно да бъде оборена, тъй като имам много комшии, които знаят къде паркирам колата си винаги. Що се отнася до това, че нашият екип е пристигнал твърде бързо до мястото - за късмет по това време имаше екип, който снимаше предаването на Лили Маринкова в студиото в телевизията и успя да дойде за 15-20 минути, колкото е пътят до нас. Много лесно доказуемо е кога и с кого съм говорил. Нека направят разпечатки на разговорите, които съм провел", каза още Сашо Диков пред БГНЕС.

Той заяви, че не може да повярва, че падението на ГДБОП може да стигне до подобно дъно.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?