Директорът на военното разузнаване ген. Пламен Студенков напуска поста си

Директорът на военното разузнаване генерал Пламен Студенков е подал рапорт за напускане до министъра на отбраната Аню Ангелов, съобщи в петък Дарик радио. Мотивът за рапорта е "навършването на пределна възраст за заемане на поста" - 58 години.

Напускането на ген. Студенков не е изненада, защото още преди месец министър Ангелов обяви, че в хода на съкращенията в структурите на министерството и армията от 1 юли ще бъдат освободени от постовете 167 военни и цивилни служители. Той уточни, че към освободените 7 генерали ще се прибави още един от 1 юли, а поради навършване на възраст предстои да бъдат пенсионирани началникът на Сухопътните войски ген. Иван Добрев и директорът на служба "Военна информация" ген. Пламен Студенков.

Според Дарик радио генералът е подал рапорта си на 14 юли с едномесечно предизвестие и в момента е в отпуск. Да края на август министърът трябва да даде предложението си за приемник на Студенков в Министерския съвет, който да предложи кандидатура на президента за одобрение.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?