Директорът по безопасност на храните в София отива на съд за подпомагане бизнеса на сина си

Антон Генов, сн. БГНЕС

Бившият международен футболен съдия и настоящ шеф на Областната дирекция по безопасност на храните в София Антон Генов отива на съд по обвинения за престъпление по служба и принуда. Според разследващите Генов подпомагал фирмата, в която работи синът му, упражнявайки натиск върху конкурентите ѝ, злоупотребявайки със служебното си положение.

Софийската градска прокуратура внесе в понеделник в съда обвинителния акт срещу Генов.

Според събраните доказателства, Генов е разпореждал проверка и изземване на имущество от две дружества, които съхранявали отработена мазнина, изкупувана като суровина за биогориво и от заведения за обществено хранене. Тези действия според прокуратурата не били от компетенцията на БАБХ, а на РИОСВ, а Генов е нарушил правомощията си.

Също така разследването е установило, че целта на Антон Генов била да се набавят облаги за дружество, в което по същото време е работел синът му.

Генов е обвинен и за това, че е опитал да принуди управител на търговско дружеството с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност на територията на гр.София. То също се занимавало със съхраняване на отработена мазнина.

На директора на БАБХ - София му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. Наложена му е и забрана за напускане на страната.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?