"Дискордиа" отчете четворен ръст на приходите си за 5 години

Компанията има планове да удвои парка си от камиони до 2022 г.

Христо Христов - изпълнителен директор на "Дискордиа"

Една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании у нас – "Дискордиа" отчете впечатляващ ръст за последните 5 години. Над четири и половина пъти нараства флотилията ѝ от камиони, които вече достигат 535, а приходите ѝ се покачват от 32 млн. лв. на 125 млн. лева. За компанията работят около 850 души. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Христо Христов.

"За нас работата на силно конкурентен пазар като европейския е огромно предизвикателство, но и мотивация да се развиваме активно и все по-успешно", каза Христов.

Плановете на "Дискордиа" са за растеж - до началото на 2020 г. флотилията ѝ да включва 680 камиона, а две години по-късно – 1130 камиона.

По думите на Христов бързото развитие на компанията се дължи на десетки иновативни решения, които значително оптимизират работата ѝ.

"Дискордиа" внедрява иновативни технологии като Microsoft Dynamics NAV, NaviTrans, DynaFleet, Map&Guide, Transics. Те спомагат за ефективно управление на процесите във фирмата, за цялостна оптимизация на транспортния процес, контрола по изразходването на гориво и безопасността по време на работа.

Дейността на "Дискордиа" е фокусирана върху международния товарен транспорт и включва превозваческа, спедиторска и логистична дейност. Компанията е създадена през 1992 г. и има дъщерни дружества в Румъния и Украйна.

"Дискордиа" е член на Межднародната федерация на спедиторските сдружения (FIATA), Националното сдружение на българските спедитори (НСБС) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Още от Бизнес