Дискусии заменят шоуто за старта на напреварата за София

Основните претенденти за кметския стол в София откриват предизборните си кампании само за един уикенд. В техните планове обаче не влизат шумни празненства, рискувайки да изглеждат дори скучни в очите на столичани. Повече от партиите са заложили на представяне на предизборните платформи на кандидатите си на закрито, без концерти и “свирни”.

Първи още в петък стартира настоящият кмет Бойко Борисов. Той стори това в 17.00 часа в православния храм “Св. Неделя”, където беше отслужен водосвет за успех в кампанията. Едновременно с него всички останали кандидати на ГЕРБ в страната направиха същото в църквите в своите градове.

Явно опарени от кампанията за евроизборите през май т. г. социалистите ще открият кампанията си в столицата в неделя с “Разговор” за София, а няма да правят концерти с участието на фолк звезди. В неделя, в хотел “Кемпински-Зографски” червеният кандидат Бриго Аспарухов заедно с лидера на социалистите и премиер Сергей Станишев, както и министри от квотата на БСП, ще разговарят с граждани, неправителствени организации и др., за проблемите на София.

В срещата ще се включат и лидерът на червените в София Румен Овчаров, народни представители и евродепутати от БСП.

Жълтата претендентка за кметския стол Антония Първанова също залага на дискусия за проблемите на София. В събота в НДК тя ще представи акценти от програмата си.

За старта на националната кампанията на “Атака” в столицата пристига националистът, председател на "Национален фронт" Жан-Мари Льо Пен. В най-голямата зала на НДК №1 ще бъде представен официално кандидатът на партията за кмет на София – Слави Бинев, както и останалите претенденти на “Атака”.

В неделя десният кандидат за кмет Мартин Заимов ще открие кампанията символично в парк “Оборище”. Преди години градината носеше името на неговия дядо “Владимир Заимов”. Номинираният от ДСБ и СДС претендент е предпочел да поднесе музика на хората, които ще дойдат да го слушат. В парка ще пее Белослава. Самият Заимов е участвал в клипа към нейния хит “Слушай ме”.

Коалиция “Бъди БГ” смята да организира пътуване с ретро трамвай до Южния парк. Там ще бъде представена кандидатурата на Юлиана Дончева, а след това концерт ще изнесе оркестър “Българе”.

В старта на кампанията Тити Папазов реши да изневери на усещането за шоу, което излъчва неговата кандидатура. Той и Демократическата партия, която го е издигнала, смятат в неделя тихо и кротко да се представят в НДК. 

Споделяне

Още от България