Дизайнерката Мегз е осъдена на 2 години условно

Меглена Каканашева, снимка: Фейсбук

Дизайнерката Меглена Каканашева, известна като Мегз, е осъдена на две години условно като подбудител към обсебване. Това съобщиха от пловдивската прокуратура. Мегз, която отричаше всичко, се е признала за виновна и е сключила споразумение с прокуратурата, с което получава две години условна присъда с 4 години изпитателен срок. Решението е окончателно.

Заедно с Каканашева е осъден приятелят ѝ Румен Рончев. Той бе обвинен за това, че подбуден от дизайнерката, заедно с братовчед ѝ Антон Лесов, са присвоили "Мерцедес" за близо 100 хил. лв. Колата била купена на лизинг, но през септември миналата година тя уговорила двамата да обявят автомобила за откраднат и да го скрият.

Рончев е осъден и за други три кражби: два спойлера, друг "Мерцедес", както и 120 бутилки уиски на обща стойност 7409 лв. Присъдата на Рончев също е условна – 3 години с 5 изпитателен срок. Лесов получава 2,5 години условно с 5 изпитателен срок.

Каканашева, която отскоро се опитва да пише в сайт за новини, нашумя преди няколко месеца, когато написа дълъг пост срещу пакета "Мобилност", предлаган от френския президент Еманюел Макрон. Срещу мерките протестират българските превозвачи.

"Знаете ли какво е това? Удар срещу СВОБОДНИЯ ПАЗАР, което уж е основата на ЕС. Когато огромните чужди вериги влязоха в България и съсипаха малките Български магазини, ние ги приехме. Когато бизнесите ни изнемогваха от конкуренцията с тях -ние ги приехме, защото уж това са правилата на ЕС. А днес когато ние сме конкурентоспособни, какво искат да направят те? Искат да ни вземат шофьорите и да ни избутат?", заяви тя след уточнение, че отскоро управлява транспортния бизнес на мъжа си.

Споделяне

Още от България

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?