ДКЕВР проверява ЕВН как присъединява възобновяеми централи

ДКЕВР проверява ЕВН как присъединява възобновяеми централи

Експерти от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са започнали в сряда проверка как електроразпределителното предприятие ЕВН, обслужващо Югоизточна България, е присъединявало към мрежата си производители на електрическа енергия от възобновяеми източници (ВЕИ) в периода 2011-2013 г. Това съобщиха от компанията, която обяви още, че ще оказва съдействие на регулатора.

 

ДКЕВР ще провери издадените становища за включване на ВЕИ-централите, предварителните и окончателните договори по присъединяване слънчеви, вятърни и на биомаса централи.

 

Дружеството припомня, че още през април тази година в хода на проверка на ДКЕВР на инвестиционните му планове е предало подобна информация на включваните ВЕИ-та, но и този път ще е на разположение на комисията за даване на данни за постигане на максимална яснота и прозрачност по присъединяването на ВЕИ-централи към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България..

 

От ЕВН заявиха, че подкрепят подобни проверки, които са в интерес на постигане на пълна обективност и яснота по важни за цялото общество теми.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?