Дмитрий Медведев се съгласи да оглави "Единна Русия"

Дмитрий Медведев се съгласи да оглави "Единна Русия"

Руският президент Дмитрий Медведев се съгласи да оглави партията "Единна Русия", предаде ИТАР-ТАСС в петък. "Благодарен съм за предложението. Приемам го официално и смятам, че това ще помогне на всички ни да се движим напред", заяви държавният глава на среща с актива на управляващата политическа сила.

Медведев благодари на партийния актив за доверието и на премиера Владимир Путин за неотдавнашното му изявление, в което той предложи на "Единна Русия" да го избере за свой лидер. Президентът призна, че за него предложението означава "много сериозно доверие и много голяма отговорност".

"Не става дума само за съдбата на партията, макар че вече доста отдавна не се отделям от събитията в партията, опирам се на "Единна Русия" в прокарването на държавния и политическия курс. Това е и въпрос, засягащ развитието на страната - накъде ще тръгне тя, каква ще бъде, какво ще става с нас", поясни държавният глава.

"И президентът в бъдеще задължително трябва да е партиен член, инак просто не ще можем да обясним на хората коя политическа сила е на власт", добави Медведев. Това обаче е въпрос на по-нататъшно развитие, допълни той.

Според Медведев в бъдеще в Русия "ще останат само две или три партии - "Единна Русия" и социалдемократи, които още не са се проявили, но които трябва да се появят от средите на комунистите, съюзявайки се с още някого или приемайки образа на някого". Той подчерта, че именно така хората си представят справедливостта, и че това е пътят за развитие на политическата система.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?