Днес е последният срок за подаване на данъчните декларации за доходите от 2020 г.

Росен Бъчваров

5 май е последният срок, в който физическите лица трябва да декларират данъците върху доходите си от 2020 г. и да платят данъка за довнасяне, ако имат такъв, припомниха от Националната агенция за приходите.

Най-предпочитани от данъкоплатците са предварително попълнените данъчни декларации, достъпни чрез персонален идентификационен код, коментира пред БНР говорителят на НАП Росен Бъчваров.

"Полунощ е крайният възможен срок, в който могат да се декларират доходите от 2020 г. по електронен път с безплатния персонален код на НАП или с електронен подпис. Но нашият съвет е да не се подава данъчна декларация непосредствено преди полунощ, защото нещо може да се обърка. Времето за реакция ще е недостатъчно", каза Бъчваров

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили хонорари през 2020 година, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца. Земеделските стопани и лицата, които през миналата година са получили доходи от наем, доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също трябва да попълнят формуляра.

Споделяне

Още от Бизнес