Отец Георги от Разград към премиера:

Днес е празникът Сретение Господне - Среща с Господа, а ние имаме среща с ваша милост

Борисов: Да излизат здрави от болницата, за да работят

Днес е празникът Сретение Господне - Среща с Господа, а ние имаме среща с ваша милост.  Така се обърна към премиера архиерейският наместник на Разград отец Георги Георгиев по време на церемония по откриване на ремонтирани отделения в местната болница в събота.

Той  връчи на премиера икона на Св. Цар Борис Михаил Покръстител. Поводът е дарение от 32 000 лв., което по разпореждане на Борисов ГЕРБ направи по сметката за втора православна църква в Разград преди няколко месеца.

Борисов получи и покана за полагане на основите на новата църква, съобщи Дарик радио.

Да излизат здрави от болницата, за да работят, пожела от своя страна на разградчани Борисов.

Той каза, че до края на април 36 български града, сред които и Разград, ще получат по 5 млн. лева за проекти за устойчива градска среда. На посещението в Разград с него бяха регионалният министър Лиляна Павлова и здравният Десислава Атанасова, която разреши на болничното ръководство икономиите от проектите, които болницата е реализирала - 130 000 лв., да останат в бюджета на лечебното заведение.

Парите ще са за още ремонти и нова апаратура, каза управителят на болницата д-р Иван Петров. Нов компютърен томограф, ремонтирани четири отделения и саниране на основната болнична сграда са реализираните досега проекти на стойност над 4 млн. лева.

Визитата бе съпътствана с изключителни мерки за сигурност. Районът около болницата, която се намира в градския парк, бе ограден с ленти. Всички гости на церемонията преминаваха през скенер. За опасни предмети бяха проверявани и посетителите на пациенти в болницата.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?