Дневен център "Светове" празнува четвърта годишнина с френски концерт в Борисовата градина

Дневен център "Светове"към фондация "Светът на Мария" отбелязва на 25 юли своята четвърта годишнина с концерт-среща с френската музика в Лятната естрада на Борисовата градина в София.

В центъра, създаден през юли 2013 г., се обучават 30 млади хора с интелектуални затруднения, които придобиват ежедневни и трудови умения с цел повишаване на качеството на техния живот и лична независимост.

Попадайки в центъра, хората, които до този момент са отхвърляни като интелектуално увредени, се учат да общуват пълноценно, да се справят самостоятелно в бита и да се грижат за себе си. Тук те се чувстват полезни, подобряват значително уменията си да се ориентират сред хората, в пространството и времето и придобиват трудови умения.

Затова и годишнината от отварянето на Дневен център "Светове" е голям празник, който ще бъде отбелязан с музикална програма Jazz boudoir с неповторимата Вера Шандел от известното трио Sentimental Swingers и виртуозният композитор-пианист Ангел Заберски.
Артистите обединяват таланта и любовта си към музикалното изкуство в този концерт – подарък за любителите на френската музикална култура.

"В тази вълнуваща за нас вечер ще споделим нашите постижения през последната година, изпълнена с разнообразни дейности и събития, които дадоха възможност на повече хора с интелектуални затруднения да се включат в програмите на Фондацията, да се популяризират нови модели и добри практики, да се повиши социалната интелигентност и чувствителност към различията", съобщават от фондация "Светът на Мария".

"Нека заедно поздравим младите хора, клиенти на дневния център, за постиженията им през изминалата година и да подкрепим каузата за осигуряване на по-добро качество на живот на хората с интелектуални затруднения! Събитието е прекрасен повод да изразим своята благодарност към нашите доброволци, партньори, дарители и приятели, които повярваха заедно с нас и продължават да ни помагат и подкрепят", се казва в поканата.

Повече информация за дейностите и събитията на младите хора от Дневен център "Светове" може да намерите тук.

Споделяне

Още от България