Дни на българската култура откриваме в Щутгарт

Дни на българската култура откриваме в Щутгарт
Дни на културата на България се откриват в неделя в Щутгарт като част от мащабното представяне на страната ни като нов член на ЕС в рамките на международното туристическо изложение “Караван Мотор Туризъм”.Това съобщиха от Държавната агенция по туризъм, чийто зам. Станислав Новаков, заедно със зам.-министъра на външните работи Евгения Колданова ще открият проявата.

Страната ни е представена с традиционните си зимни и летни курорти и с възможностите за СПА, голф, еко и културен туризъм.

Броят на чуждите туристи, посетили страната ни през 2006 година за първи път надхвърли 5 милиона и достигна 5 158 000 туристи, а приходите от чуждите туристи в страната ни за миналата година ще са около 2 милиарда евро, прогнозира пред журналисти заместник-председателят на Държавната агенция по туризъм Станислав Новаков.

На 17 ключови места в Щутгарт им  билбордове с реклама на България,  както и на две автобусни линии, водещи към изложбения център. На плазмени екрани в метрото се излъчва 45-секунден клип за страната ни.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?