ДНК-експертизите за убийството на Белнейски пристигат до 20 дни

Дългоочакваната ДНК-експертиза за убийството на сестрите Белнейски пристига до 20 дни от Великобритания. Това съобщи в понеделник зам.-апелативният прокурор на Пловдив Емил Боев.

Още преди да бъде да бъде назначен през юли м.г. за зам.-директор на най-секретната служба на вътрешното министерство – ДОИ ,  Жоро Стоицев, който оглавяваше пазарджишката полиция,  уверяваше, че когато пристигнат ДНК експертизите, убийците ще бъдат заловени, независимо че надеждите за разрешаване на случая се бяха изпарили далеч преди това.

Телата на двете момичета - Росица и Христина бяха открити на 31 януари м. г. в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово. Сестрите - на 15 и 18 години - бяха изнасилени, а след това жестоко убити. Трагедията, предизвикала мощен обществен отзвук, се превърна в най-сложния и неразрешим, засега, казус за полицията в Пазарджик.

Достатъчно данни за заподозряно за убийството лице продължава да няма, уточни прокурор Боев. По думите му продължават всички възможни оперативно-издирвателни дейности, като не се отчитат грешки по тях, а по случая ще се работи до успешния му завършек.

Твърди се, че за разкриването на двойното убийство работят най-добрите криминалисти в страната, а оперативната информация редовно се докладва на вътрешния министър Румен Петков и на главния секретар на МВР Илия Илиев.

Емил Боев каза още, че няма непроверена версия по случая, колкото и да е била абсурдна и откъдето и да е подадена.  При предното удължаване на срока на разследването, което стана през януари, бе съобщено, че разпитаните по случая са над 9 000. 

Споделяне

Още по темата

Още от България