ДНК-тест отхвърли претендентката за дъщеря на Салвадор Дали

ДНК-тест отхвърли претендентката за дъщеря на Салвадор Дали

ДНК тест, извършен в мадридския институт по токсикология, показа, че испанката Пилар Абел, която твърдеше, че прочутият художник сюрреалист Салвадор Дали е неин баща, няма кръвна връзка с него, съобщи в. "Вангуардиа”, цитирайки съобщение на фонда за управление на собствеността на починалия преди 28 години творец..

В края на юни съд одобри искането на родената през 1959 гадателка Мария Пилар Абел Мартинес за ексхумация на тялото на художника, за да се вземе материал за ДНК-експретиза, която да сложи край на спора относно претенциите на 61-годищната жена, че е дъщеря на Салвадор Дали.

През юли в театъра-музей на Салвадор Дали в каталунския град Фигерас беше ексхумирано балсамираното тяло на сюрреалисти и бяха взети две кости, зъби, нокти и коса.

Мария Пилар Абел Мартинес, който има финансови затруднения, поне от десетилетие претендира, че е единствена дъщеря на прочутия сюрреалист, който имал тайна връзка с майка и гадателката научила за това, че той е неин баща от баба си. Тя води дело срещу държавата, на която Дали завеща имуществото си, и след поредица съдебни дела бе установено, че начинът да приключи този спор е ДНК-анализ на останките на художника.

Споделяне

Още от Общество