ДНК тестовете на предполагаемия убиец на Анна Линд съвпадат с тези по ножа

ДНК пробите на предполагаемия убиец на шведската външна министърка Анна Линд съвпадат с тези, взети от ножа, използван при убийството ѝ, съобщи шведският в. Експресен, като се позова на близък до разследването източник.

24-годишният шведски гражданин от сръбски произход Михайло Михайлович, който беше арестуван миналата седмица, е отрекъл да е свързан с убийството, посочи неговият адвокат, цитиран от АФП.

Според медиите обаче той признал, че е извършил престъплението си пред своите близки, включително пред майка си.

В. Експересен посочва, че ДНК-пробите, изпратени за анализ във Великобритания, съвпадат с генетичния материал на Михайлович. Ежедневникът цитира източници, близки до разследването, според които полицията е открила много технически доказателства. Следователите разполагат с още 10 дни, за да повдигнат обвинения срещу Михайлович и да поискат той да бъде изправен пред съда. Резултатите от ДНК теста ще изиграят важна роля за това.

Роден в Швеция, Михайлович бил изпратен да живее при баба си и дядо си в Югославия на 6-годишна възраст и се върнал седем години по-късно, след като вече почти забравил шведски. Приобщаването му към новата среда било много трудно. Според публикации в шведската преса той бил ядосан на Анна Линд, която била силен поддръжник на бомбардировките на НАТО по време на косовската криза.

Още от Свят

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: